• Lorem ipsum
Blog's

Tea Leaf and his Grades

  • Geplaatst op
Tea Leaf and his Grades

Theeblaadjes worden tijdens de productie gefragmenteerd en gelabeld met traditionele benamingen. Speciale kenmerken van een thee zoals kleur en smaak kan worden afgeleid van deze zogenaamde thee-kwaliteiten.

Wat is Matcha

Wat is Matcha

Matcha is een poeder thee gemaakt van Tencha. Deze struiken worden overschaduwd 6 weken voor de oogst door er netten over te spannen. Hierdoor krijgt men een extra aanmaak van Chlorofyl. Hierdoor wordt de matcha fel groen van kleur. Alleen het bladgroen wordt gebruikt om het te vermalen tussen 2 stenen blokken waardoor er poeder ontstaat.

Verrassende thee cadeaus

  • Geplaatst op
  • Door De Theeplantage
  • Geplaatst in Thee cadeau
Verrassende thee cadeaus

Thee is vandaag de dag zoveel meer dan alleen maar een heerlijke en gezonde drank. Steeds vaker kiezen mensen er dan ook voor om thee cadeaus in huis te halen. Een thee cadeau is namelijk niet alleen een erg leuk en gezond geschenkje, daarnaast is het ook iets dat veel mensen niet verwachten. Dit neemt niet weg dat je door middel van thee cadeaus iemand een zeer groot plezier kan doen. Fervente drinkers van thee willen namelijk niets liever. Ben je met andere woorden voor een dergelijke persoon op zoek naar een erg leuk en verrassend cadeautje? Twijfel dan geen moment langer en ontdek het aanbod met fantastische thee geschenken hier bij De Theeplantage!

Pu Erh Thee

Pu Erh Thee

Pu-Erh-thee doorloopt een speciaal rijpingsproces, fermentatie, waardoor de donkerrode kleur en de krachtige aard-achtige smaak ontstaat. Een Pu-Er thee die in de jaren 60 geproduceerd werd was een groene thee die niet geoxideerd was. Door inwerking van externe bacteriën en gisten fermenteren de theeblaadjes. Deze thee werd gestoomd, en in plakken, tegeltjes of kogeltjes samengeperst. Daarna werd de thee te drogen gelegd en opgeslagen om te rijpen. In die tijd duurde de rijping minstens vijf jaar. Eind jaren 60 en begin jaren 70 werd een nieuw rijpingsproces bedacht om het proces kunstmatig te versnellen. De thee kon hierdoor in een paar maanden drinkbaar gemaakt worden en werd voor de thee-industrie dus sneller verkoopbaar. Tegenwoordig worden beide methoden naast elkaar toegepast, waardoor er zowel ruwe groene thee als rijpe gekookte behandelde thee voorhanden is.