Snelle verzending
GRATIS verzending boven € 45,-*
Biologisch gecertificeerd
0
0

Mao Feng Biologisch | losse thee kopen

Productomschrijving

Mao Feng Biologisch als losse thee kopen?

Mao Feng wordt pas sinds het einde van de 19e eeuw gekweekt. De naam Mao Feng betekent 'harige toppen' en komt vooral van de smalle groene blaadjes. Het is een zeer smaakvolle witte thee. Alleen de ongebroken eerste flushes van april en mei (het voorjaar gewas) worden gebruikt. Daarom is deze thee alleen beschikbaar in beperkte hoeveelheden.

De Mao Feng leent zich uitstekend voor Cold Brewed of Ice tea.

Ingrediënten

Witte thee*.
*=van biologische oorsprong.

 

Zetadvies Witte losse thee - Mao Feng Biologisch

Witte losse thee heeft de ruimte nodig om te trekken in het glas. Daarom kun je het beste gebruik maken van een grotere kom of theeglas. De thee moet daarnaast niet te donker worden, maar ook niet te licht blijven. Let daarom goed op de tijd. Als je de thee te kort laat trekken is de smaak nog niet optimaal.

 

Biologische losse witte thee

In China wordt witte thee voornamelijk geproduceerd in de provincie Fujian. Witte theeblaadjes worden geplukt in het beginstadium van het groeiproces van de theeplant. Ze worden al geplukt voordat de knoppen openen in het voorjaar. De blaadjes hebben hierdoor kleine haartjes, waardoor de thee een witte gloed heeft. De bladknoppen kunnen slechts twee dagen per jaar worden geplukt. Binnen 48 uur na het plukken wordt de thee volledig met de hand bewerkt en gedroogd. Hierdoor onderscheidt witte thee zich van andere theesoorten. In veel theesoorten zitten dezelfde gezonde stoffen. De theeblaadjes van witte thee ondergaan de minste bewerking, waardoor de thee veel van die gezonde stoffen behoudt en hierdoor de gezondste stempel krijgt. Door de subtiele en zachte smaak is het een ideale keuze voor beginnende theedrinkers.


Biologisch gecertificeerde losse thee

Wij zijn skal-gecertificeerd waardoor jouw bestelde thee ook echt 100% biologisch is. Van de pluk tot de verwerking tot aan het vullen van jouw zakje thee wordt geheel gecontroleerd. We zijn er trots op dat we daarom ook het Bio-keurmerk en het woord 'Bio' of 'Biologisch' mogen gebruiken.

Certified organic, NL-BIO-01 Skal 103728
EU/Non-EU Agriculture

Productspecificaties

Artikelcode
Bio - 104
Allergenen
Geen
Waarschuwing voor gebruik
Geen
Bewaaradvies
Koel en donker bewaren in een luchtdichte verpakking.
Verlanglijstje
Sla je favoriete thee op in je verlanglijstje door op het hartje te klikken. Vanuit je verlanglijstje kun je zo opnieuw bestellen. Maak hiervoor wel eerst een account aan.

Reviews

0 / 5Based on 0 reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product..

Schrijf je eigen review

Meer lezen

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »