• Lorem ipsum

Biologische Japanse Groene Thee kopen

Losse thee drinken is al een smaakervaring, maar voor echte liefhebbers hebben we enkel biologische premium Japanse thee in ons assortiment. Dat is genieten...

Artikelcode Bio-205
€13,90
op voorraad
Zeldzame schaduw thee, drink de beste en lekkerste groene thee ter wereld! Lees meer
Gyokuro Tokiwa Biologisch
Zeldzame schaduw thee, drink de beste en lekkerste groene thee ter wereld!
€13,90
€13,90
op voorraad
Sencha Uji is een Premium groene thee uit Uji Japan. De thee heeft een zachte smaak en is geproduceerd uit korte, donkere theebladeren. Lees meer
Japan Sencha Uji Premium Biologisch
Sencha Uji is een Premium groene thee uit Uji Japan. De thee heeft een zachte smaak en is geproduceerd uit korte, donkere theebladeren.
€13,90
Artikelcode Bio-207
€17,25
op voorraad
Gyokuro Mikoto is een zeldzame schaduw thee. Met smaragdgroene naalden, frisse licht groene kleur en een zoetachtige smaak. Deze thee is een van de meest fijne overschaduwde variant. Lees meer
Gyokuro Mikoto Biologisch
Gyokuro Mikoto is een zeldzame schaduw thee. Met smaragdgroene naalden, frisse licht groene kleur en een zoetachtige smaak. Deze thee is een van de meest fijne overschaduwde variant.
€17,25
€16,90
op voorraad
Matcha Thee Samurai Ceremony Excellent is een van de meest verfijnde kwaliteit Matcha en valt op vanwege zijn karakteristieke Jade groene kleur en haar boterbloem achtige smaak. Lees meer
Matcha Thee Samurai Ceremony Excellent Biologisch
Matcha Thee Samurai Ceremony Excellent is een van de meest verfijnde kwaliteit Matcha en valt op vanwege zijn karakteristieke Jade groene kleur en haar boterbloem achtige smaak.
€16,90
Artikelcode Bio-217
€8,80
op voorraad
Genmaicha is een traditionele Japanse groene thee. De prachtige groene plantaardige smaak, een indicatie van het Japanse stoom proces, wordt gecompenseerd door de nootachtige smaak van de geroosterde en gepofte rijst.  Lees meer
Japan Genmai-cha Biologisch
Genmaicha is een traditionele Japanse groene thee. De prachtige groene plantaardige smaak, een indicatie van het Japanse stoom proces, wordt gecompenseerd door de nootachtige smaak van de geroosterde en gepofte rijst. 
€8,80
€18,25
op voorraad
Deze premium schaduw thee zit qua smaak tussen de Gyokuro en de Sencha in. De smaak van deze thee inspireert je geest. Lees meer
Japan Kabusecha Asuka Biologisch Premium
Deze premium schaduw thee zit qua smaak tussen de Gyokuro en de Sencha in. De smaak van deze thee inspireert je geest.
€18,25
Artikelcode Bio-218
€3,75
op voorraad
Bancha De smaak is echt uniek, met een sterke geur van stro en hoewel het wordt beschouwd als de laagste rang van de Japanse groene theet, is het zeer populair als dagelijkse thee in Japan. Lees meer
Japan Bancha Biologisch
Bancha De smaak is echt uniek, met een sterke geur van stro en hoewel het wordt beschouwd als de laagste rang van de Japanse groene theet, is het zeer populair als dagelijkse thee in Japan.
€3,75
Artikelcode Bio-1107
€25,95
op voorraad
Bio Matcha Blends. De sterke kruidigheid van kardemom en gember worden gecombineerd tot een verassende chai mix. Lees meer
Matcha spicy chai biologisch
Bio Matcha Blends. De sterke kruidigheid van kardemom en gember worden gecombineerd tot een verassende chai mix.
€25,95
Artikelcode Bio-1106
€25,95
op voorraad
Bio Matcha Blends. Verfrissend anders is deze matcha met een aangenaam kruidige gembernoot en fruitige citroenaccenten. Lees meer
Matcha Ginger Lemon
Bio Matcha Blends. Verfrissend anders is deze matcha met een aangenaam kruidige gembernoot en fruitige citroenaccenten.
€25,95
Biologische Japanse Groene Thee kopen

In Japan is er enkel groene thee. Hoewel deze thee tussen de streken onderling wel kan verschillen van smaak, zijn het vooral de plukperiode en de productiemethode die zorgen voor de verschillende soorten.
Vele van de Japanse theeën zijn van hoge kwaliteit, waardoor de trektijd kort gehouden kan worden en de temperatuur van het water niet zo hoog hoef te zijn.


De meest bekende soorten zijn:
Sicha: betekend nieuwe thee en zijn van de eerste scheuten
Sencha: thee geproduceerd van het 3e en 4e blad en de meest gedronken thee in Japan
Bancha: bladeren van de laatste oogst
Kabusecha: is een blad van de Sencha, maar wordt een paar dagen voor de oogst 50% afgeschermd van de zon
Gyokuro: is een blad van de Sencha, maar deze wordt 1 tot 3 weken voor de oogst 90% van de zon afgeschermd en daarna ontdaan van alle nerven en bladsteeltjes. Het is als het ware een gebroken blad, maar dan van het hoogste niveau. Het wordt vooral gebruikt voor het produceren van Matcha. 
Matcha: de Gyokuro thee die tot poederthee wordt vermalen en voor Japanse theeceremonies wordt gebruikt.

 Productieproces Japanse groene thee
 
Het grote verschil in het productieproces tussen Japan en China is dat Japan zijn theeplantages overschaduwd waardoor deze blaadjes langzamer groeien en hierdoor een hogere voedingswaarde en smaak ontwikkelen. Na de pluk worden de bladeren onmiddellijk gestoomd.