Koken met thee

Koken met thee

Koken met thee

De meeste mensen kennen thee voornamelijk als die lekkere warme drank, maar er zijn meer toepassingen waarbij je thee kunt gebruiken, zoals koken met thee. Zeker wanneer je bedenkt dat het tegenwoordig algemeen bekend is dat veel theesoorten barstensvol gezonde stoffen als polyphenolen ( dit zijn antioxidanten) en anti-verouderingsstoffen zitten en veel kwalen tegengaan.  

 

Bovendien helpen ze je maag- en darmstelsel optimaal te functioneren en daarmee hardnekkig buikvet te verbranden.

Reden genoeg om er meer mee te doen, dan alleen maar een kopje heet water wat extra smaak mee te geven. Koken met thee biedt je nieuwe inzichten en kansen om de gunstige stoffen die thee bevat, wat meer in je voedingspatroon op te nemen. Maar eerst wat uitleg over échte thee.

 

Gebruik échte thee

Het gros van de mensen dat thee drinkt in Nederland, drinkt de minste kwaliteit thee die er verkrijgbaar is. Echte thee komt in ieder geval van de plant Camellia sinensis. Zowel de zwarte, groene, witte als oolong thee vindt hun oorsprong bij deze plant. Over het algemeen geldt dat hoe meer de blaadjes bewerkt worden, des te donkerder de kleur. De witte thee wordt alleen gestoomd en komt van de jonge toppen van de plant. De blaadjes voor groene thee worden alleen maar gedroogd, terwijl de zwarte en de oolong thee zowel gedroogd als gefermenteerd worden. De witte thee is de beste vorm, want het minst bewerkt, groene thee is een goede tweede, als het gaat om anti-oxidanten. Als je gaat koken met thee, dan heb ik het ook over de hier genoemde soorten.

En dan natuurlijk niet van die thee uit die vierkante zakjes uit de supermarkt. Die zitten boordevol chemische en synthetische bestrijdingsmiddelen en/of genetisch gemodificeerde ingrediënten.

 

BewarenBewaren