Ingrediënten:

10 tl Earl Grey thee

70 ml water

70 g suiker

citroensap

150 g donkere couverturechocolade

150 g melkcouverturechocolade

70 ml slagroom

80 g fijngehakte pistachenoten

Bereiding:

Verwarm het water met de suiker 3 minuten op een middelhoog vuur tot de suiker volledig is opgelost. Voeg het citroensap toe. Giet de hete suikeroplossing over de thee in een kom en laat 4-5 minuten trekken. Laat afkoelen.

Hak de chocolade in stukjes en smelt au bain marie. Roer de theeoplossing, slagroom en rum door de gesmolten chocolade. Laat 2-3 uur afkoelen. Klop vervolgens 1-2 minuten met een mixer tot een lichtbruin, romig mengsel.

Verdeel het mengsel over een 30-tal porties, draai er balletjes van en leg de balletjes op een bakplaat. Laat een uur afkoelen. Rol de afgekoelde pralines in de fijngehakte pistachenoten. Bewaar op een koele, droge plaats.