8 gram vruchtenthee naar keuze

275 ml kokend heet water
50 gr gedroogd fruit ( rozijnen, cranberries, abrikozen, pruimen,
dadels,appel etc)
75 gram (palm) suiker
100 gr walnoten
1 ei
450 gr bloem
1 en 1/2 zakje bakpoeder
1 tl koekkruiden
1 tl (hazelnoot) olie

Voorbereiding

Laat de thee 3 minuten intrekken in het kokende water.
Sijd de gedroogde vruchten grof en vermeng met de suiker.
Giet de thee erbij en laat het een paar uur intrekken.
Hak de walnoten grof en meng ze met de bloem, bakpoeder, koekkruiden en het ei.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 160 graden boven en onderwarmte.
Doe bakpapier in het cakeblik
Meng het theemengsel met de gedroogde vruchten erdoor tot een stevig deeg.
Doe het deeg in het bakblik en bak het 60- 90 minuten in de oven tot het gaar en bruin is. Kijk na 60 minuten of het gaar is.Anders nog even door laten bakken.