In Ierland, Engeland en de Verenigde Staten wordt Halloween nog veel gevierd. Kinderen komen aan de deur om wat lekkers, meestal snoep, te vragen. Deze fruitcake wordt gemaakt van gedroogde vrucht en, zoals pruim, abrikoos, appel en rozijnen. Een heerlijke cake die na een paar dagen nog lekkerder wordt.

Voor 10-12 plakken 

375 gr. gemengd droog fruit
 

50 ml. whisky 


250 ml. koude thee 


225 gr. bloem
 

1 theel. bakpoeder
 

½ theel. 5 kruidenpoeder 


125 gr. licht bruine basterdsuiker
 

1 ei ( geklutst)

Snijd de gedroogde vruchten klein en doe deze in een grote kom. Giet de koude thee en de whisky erover en laat 3 uur intrekken.

Verwarm de oven op 160°C. vet een bakblik in en bekleed deze met bakpapier. Zeef de bloem in een kom en voeg bakpoeder en 5 kruidenpoeder toe. Meng alles door elkaar.

Maak een kuiltje in het midden en voeg het geklutste ei toe met een paar theelepels vocht van het fruitmengsel. Giet het gedroogde fruit af, maar bewaar iets van het vocht. Meng de vruchten door het deeg. Je moet nu een zacht cake deeg hebben. Zo niet voeg dan nog wat vruchtennat toe.

Doe het mengsel in de vorm en bak af, in het midden van de oven, gedurende 60 minuten. Laat 5 minuten afkoelen in de vorm en dan op een rek.