Delen
Deel dit product
Uw review toevoegen
Beoordeel Sneeuw Chrysanten Xue Ju Hua Cha

Sneeuw Chrysanten Xue Ju Hua Cha

€12,75
Sneeuw Chrysanten is een heerlijke bloementhee die hoog in de bergen van Kunlun groeien en zeer zeldzaam zijn. Daarom zijn ze ook duurder dan de gewone witte chrysanten. Snow Chrysanten groeien erg langzaam, hierdoor krijgen ze een geconcentreerde bloemig
De Theeplantage.
 • Verzendkosten
  Voor Nederland pakketpost €5,35 \\ Belgie via postNL € 9,00.
 • Snelle verzending
  Voor 15.00 uur besteld zelfde (werk)dag verzonden.
 • Spaarpunten
  Korting sparen via ons spaarprogramma.
 • Altijd vers
  Alle thee wordt op de dag van verzending vers verpakt in een hersluitbare verpakking.
Beschrijving

Sneeuw Chrysanten Xue Ju Hua Cha

Sneeuw Chrysanten, ook bekend als de 'Kunlun Snow Daisy', zijn bloemen die alleen hoog in de Kunlun gebergte groeien. Al voor honderden jaren worden deze bloemen gebruikt om een gezonde Chinese kruidenthee van te bereiden. Sinds 2011 werd deze bloem pas populair in China. Snow Chrysanten groeien erg langzaam daardoor ze een geconcentreerde bloemige smaak met tonen van karamel hebben.

Sneeuw Chrysanten Thee Herkomst

Sneeuw chrysanten groeien op grote hoogte in de Kunlun bergen van Xinjiang. Ze bloeien alleen in de  maand augustus. Door de korte bloemperiode is de Snow Daisy daarom een zeldzame bloementhee. Verder groeit de Snow Chrysanthemum alleen in het wild, waardoor ze moeilijk te plukken zijn. De boeren moeten dagelijks de berg op voor de oogst. Dit is precies de reden waarom een Kunlun chrysant duurder is dan andere chrysanten soorten.

Snow Daisy thee en gezondheid

Een Snow Daisy bevat wel 18 soorten aminozuren. Wetenschappelijk bewijs toont aan dat de consumptie van een kruidenthee gemaakt van deze bloemen een positieve invloed kan hebben op een hoge bloeddruk, cholesterolniveau, bloedsuiker, hartziekten, verkoudheid en slapeloosheid. Vandaar dat deze Chinese bloem voor vele generaties wordt gebruikt als een geneeskruid.